dimecres, 29 d’octubre del 2008

Palau Novella (Sakya Tashi Ling)

Museu Palau Novella (Sakya Tashi Ling) Al dia 9 d’octubre varem fer una visita al Monestir de budisme tibetà. Es troba ubicat a l’edifici Palau Novella, un Palau eclèctic, casa d’indians o americans que data de 1890. El palau va ser projectat per l’arquitecte Manuel Comas i Thos, sota les ordres del seu primer propietari, el Sr. Pere Domènech, que com molts altres catalans d’aventura i empresa va fer als seus diners a les colònies de ultramar, concretament a Cuba. Va ser a la tornada dels seus viatges que es va construir aquest Palau, barrejant diversos estils, dedicant-se a la activitat agrícola destacant els seus vins i olis, la activitat agrícola nomes va durar set anys, no van pogué mantenir els treballadors i van anar a la ruïna i van prendre la decisió de vendre’l.
El juny de 1996, la comunitat budista Sakya Tashi Ling es va instal·lar al palau de Plana Novella, en el cor del Parc Natural del Garraf constituint així el primer Monestir budista a Catalunya.
Vam assistir als tallers de relaxació i ag. He de dir que em va agradar molt, van ser molt correctes les explicacions que ens donava la monja i tota la gent que hi vam assistir vam queda mig adormits.
El viatge surtint de Barbera fins a Castelldefels va transcorre normal per l’autopista però al arribar a les costes del Garraf vam sortir de l’autopista en direcció a la muntanya i vam tenir una mica de por, perqué la carretera era molt estreta i molt empinada, però vam tenir unes vistes panoràmica del Parc natural del Garraf meravelloses. Vam corre uns 10 o 12 kms en plena natura entre muntanyes i barrancs, pujar i baixar, tota l'estona, però va ser molt maco, val la pena. Salutacions Miquel